"Ik denk na over mijn toekomst"

Rick Egberink,
Lasser-bankwerker

Hoewel Rick pas 21 jaar is, werkt hij al 5 jaar bij Heurkens & van Veluw. Via een leer-werktraject kreeg hij een vast contract, maar hij denkt alvast verder vooruit vertelt hij.

trwttwt

Rick: ‘Ik ben begonnen met 4 dagen in de week werken en daarbij 1 dag naar school. Ik deed de technische opleiding plaatbewerker niveau 2 en heb hier de kneepjes van het vak geleerd, daarna heb ik ook nog niveau 3 kunnen afronden.
Maar nog elke dag leer ik als lasser bij, op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door mee te kijken en te luisteren naar collega’s die veel ervaring hebben en hier al lang werken.
Maar nu krijg ik ook de kans om lasdiploma’s te halen. Dat is vanuit het bedrijf goed geregeld. Op dinsdag -na mijn dienst- wordt een avondmaaltijd verzorgd, waarna we 20 weken lang op dinsdagavond leren voor ons lasdiploma. Je moet altijd blijven werken aan je toekomst denk ik. Ook in functioneringsgesprekken stellen ze aan ons de vraag: ‘Waar zie je jezelf over 5 jaar?’ Ik denk er wel over na wat ik binnenkort of in de toekomst wil bereiken.’

 

trwttwt

Niet alleen Rick is daarmee bezig, want vader en broer Egberink werken dankzij Rick ook in het bedrijf, eveneens als lasser:
‘Ik heb ze een keer meegenomen naar een open dag, ik vertelde toen hoe de sfeer hier was en door mijn enthousiasme over het bedrijf zijn ze hier ook begonnen. Er zijn hier trouwens wel meer familieleden die van elkaar horen dat het hier fijn werken is en op die manier bij het bedrijf zijn gekomen.
Ik heb geen vergelijkingsmateriaal want dit is mijn enige werkgever maar wat ik hoorde van andere leerlingen toen ik nog op school zat, is dat het hier wel goed geregeld is. Een goed leerklimaat, moderne apparatuur en benodigdheden en wat ik ook fijn vind is dat er een heel open sfeer is. Je kan bij iedereen terecht maar je moet wel zelf vooruit willen en openstaan voor tips van anderen. Zo heb ik het ook gedaan en ben daarom gekomen tot waar ik nu sta.’